Telepítési irányelveink

Fontos a készülék ismerete:

1.) Rendkívül ajánlatos a Használati utasítást kiolvasni, és minden hűtési, fűtési szezonkezdet előtt ismételten átolvasni.
A készülékek más-más üzemmódban különbözően működnek (pl. páramentesítéskor, de legfőképp fűtési üzemmód választásnál fontos a készülék megismerése, éves szinten akár 5-25.000 Ft költségmegtakarítást is jelenthet Önnek, és ezzel is biztosíthatja, hogy a készüléke a kb. 12-15 évig szolgálhassa az Ön és szerettei kényelmét!
Az utasítás tartalmazza többek között az Ön által is elvégezhető tisztítási munkálatokat is!

   
2.)   A Garancia papírt is olvassa át a későbbi félreértések elkerülése miatt:
        – A kötelező 2-3 éves garancia megtartásának feltételei miatt!
        – A készülék garanciális alkatrészellátásának megismerése miatt!
        – A kiterjesztett többletgarancia megszerezhetőségének feltételei miatt! 

 

Néhány dolgot szeretnénk megosztani Önnel, hogy minél probléma mentesebb legyen a készülék telepítése, hogy sokáig tudja az Ön és Családjának a komfortját biztosítani!
Megkérjük, amennyiben lehetséges, a műszaki döntéshozó tartózkodjon otthon, mert többször előfordult már a több mint 2400 klíma telepítésekor, hogy az ügyfél közben elment, és csak a telepítés végére ért haza, ha hazaért egyáltalán. Eközben műszaki gond adódott, a készülék nem volt úgy oda feltelepíthető (pl. villanykábel, beton áthidaló, betonvasak kereszteződése a falban, egyéb okokból ) ahogy szerette volna, és ezért “esztétikai” hiba keletkezett, melyet utána kifogásolt, nem beszélve arról hogy távollétében sem tudtunk haladni megfelelően a munkánkkal a “döntésképtelenség” miatt. 
Ilyen esetben 5.000Ft/óra/fő többlet költséget számlázhatunk ki a többi, aznapra ütemezett ügyfeleinknek, saját kollégáink ideje, munkájuk biztosítása védelmében!

Fűtési célú használat esetén még sokkal több műszaki dologra kell odafigyelni a készülék helyének megválasztásánál, akár 30-50 percet is igénybe vehet az egyeztetés (pl. a kültéri egység nem kerülhet járda fölé a csúszásveszély miatt)!

Esetlegesen a megállapodásunkhoz képest többlet költség is keletkezhet, leginkább a beépített anyagok többletköltség vonzata miatt:

1.) Nagy kültéri falitartó szükséglet (a későbbi szigetelés miatt ne kelljen leszerelni a készüléket 45 cm helyett 55 cm-es) 3.000 Ft. különbözet!

2.) Rezgéscsillapító kültéri gumibak, mely nem tartozéka a kültéri konzolnak, 4 db. Össz: 3.000Ft. Előnye csendesebb lesz a kültéri, főleg akkor ajánlott ha fűtésre is használják, ne zavarja a szomszédot!3.) Minden készülékhez az eredeti  árajánlatunk, megállapodásunk alapján 3 méterig adunk minden “tartozékot”: 
Csöveket, szigetelést,

vezérlőkábelt,

kondenzvíz csövet,

villamos bekötő kábelt,

dekorcsatornát,

és eddig a méterig tartalmazza a munkadíjunkat is!
Az esetleges többlet anyagköltséget és a többlet munkát a telepítés befejezése után számoljuk el a felhasznált anyagok mennyisége (méterben) alapján!

A készülékek villamos bekötését, “csak akkor vállaljuk”, ha konnektorba lehet bedugni a készüléket!

Amennyiben nem oldható meg a konnektoros betáplálás, akkor is kipróbáljuk a készüléket, igyekszünk megoldani a villamos bekötését, de lehet, hogy villamos szakembernek kell a betáplálást kialakítania, ez főleg fűtésre is használt készülékek esetén szükséges!